Sara och Catarina Lindkvist
Systrarna Lindkvist, Sara och Catarina har precis köpt den camping och stugby som finns i Trehörningsjö. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio.

Köpte stugby och camping som var på väg att förfalla

3:20 min

Systrarna Catarina och Sara Lindkvist tror båda på en bra framtid för orten Trehörningsjö i nordvästra Örnsköldsvik. Därför har systrarna köpt den camping och stugby som varit till salu i ett års tid.

Båda systrarna Lindkvist har ordinarie jobb i byn. Båda tror på en bra framtid för Trehörningsjö och turismen och efter lite funderande slog systrarna till. 21 stugor och ett 12 hektar stort fritidsområde finns nu i deras ägo.

I området finns också en stor konferansanläggning vars ägare försattes i konkurs för ett år sedan. Konkursförvaltare Kalle Bodén säger till P4 Västernorrland idag att det finns intressenter men att ingen hittills velat betala det pris som konkursförvaltaren begär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".