Tänt blåljus på en polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer anhållna misstänkta för kidnappning av kvinna i Sundsvall

1:07 min

Under torsdagskvällen misstänks en ung kvinna ha blivit kidnappad och utsatt för ett rånförsök. Fyra personer sitter anhållna.

En kvinna i 20-årsåldern ska ha kidnappats från sitt hem i Sundsvalls kommun, enligt polisen. Fyra personer greps av polis vid 21-tiden, till en början misstänkta för människorov och övergrepp i rättssak.

– Vi har gripit fyra personer som är misstänkta för människorov och övergrepp i rättssak. Det kan eventuellt ske fler gripanden. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson sent på torsdagskvällen.

Dom gripna är samtliga i 20-års åldern, tre män och en kvinna. Efter förhör beslutade åklagare att de skulle anhållas och ärendet rubricerades om till försök till rån och olaga frihetsberövande. Kvinnan är oskadd och i säkerhet, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".