Jägareförbundet ger pengar till stödutfodring av vilt i Västernorrland

1:37 min

Det är en tuff vinter för älgar och rådjur och många djur har hittats utmärglade eller döda. Nu har Jägareförbundet Mitt Norrland beslutat att avsätta 100 000 kronor i bidrag för stödutfodring av vilt.

Bara ute i kusten i Västernorrland har ett 30-tal älgar avlivats eller hittats döda. Ofta har de varit utmärglade och apatiska. Därför kommer nu Jägareförbundet Mitt Norrland ge 100 000 kronor till stödutfodring.

– Det är förödande hur det ser ut för viltet idag och det här är vårt sätt att göra det lite enklare för våra jägare, säger ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland Gun Fahlander.

 Om man som privatperson vill hjälpa till att utfodra älgarna och rådjuren är det viktigt att inte lägga maten i närheten av vägar. 

– Man ska inte ge torrt hö utan mer fuktigt ensilage och kör gärna upp ett skoterspår så djuren lättare tar sig dit, säger Gun Fahlander. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista