Hans Wiklund, regiondirektör på Landstinget Västernorrland. Foto: Örjan Leek
Hans Wiklund regiondirektör i Västernorrland Foto: Örjan Leek

Oklart om Region Västernorrland blir ersättningsskyldig för kontraktsbrott

4:11 min

Den nyrekryterade HR-direktören till Region Västernorrland hann aldrig börja arbeta innan hon avsattes.

Region Västernorrland beslutade på måndagen att avbryta tillsättningen av den nyrekryterade HR-direktören Karin Åhström. Det till följd av den förtroendekris som uppstått sedan hon inte hanterat avgångsvederlaget från Göteborgs stad, enligt det avtal hon undertecknat.

Karin Åhstrröm skulle ha börjat arbeta den första maj på Region Västernorrland, men nu bryts kontraktet bara två veckor innan hon skulle ha tillträtt.

Det är oklart om Region Västernorrland kommer att betala ut ersättning till Karin Åhström för att kontraktet nu bryts, säger regiondirektör Hans Wiklund.

– Det är lite för tidigt att svara på den frågan. Vår förhoppning är att vi ska kunna avsluta det här utan någon kostnad. Men det kan också bli en diskussion om någon form av kompensation, men vårt beslut grundar sig på en bedömning av att det förtroende som krävs inte finns, säger Hans  Wiklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista