HR-direktör region västernorrland Karin Åhström. Foto: Julia Sjöberg/Göteborgs Stad
Foto: Julia Sjöberg/Göteborgs Stad

"Högt pris jag får betala" - HR-direktören förlorar jobbet innan hon börjat

2:23 min

Karin Åhström skulle ha tillträtt som HR-direktör på Region Västernorrland den 1 maj men under måndagskvällen meddelade regionledningen att tillsättningen avbrutits.

Den förtroendekris som uppstod i samband med att Karin Åhström inte redovisat de inkomster hon hade haft som konsult, samtidigt som hon fick ett avgångsvederlag från sin förra arbetsgivare, Göteborgs stad, gjorde att Regionstyrelsen i Västernorrland förlorade förtroendet för henne och hon fick sluta redan innan anställningen hunnit börja.

– Det var ett väldigt olyckligt misstag av mig att inte ha informerat min tidigare arbetsgivare, vilket jag naturligtvis skulle ha gjort i samband med att jag tog mig an det här konsultuppdraget. Samtidigt visste jag inte hur långvarigt och omfattande konsultuppdraget skulle bli och den ovissheten gjorde att jag väntade tills jag visste hur mina inkomstförhållanden faktiskt skulle se ut, säger Karin Åhström till P4 Västernorrland.

Det är ett högt pris jag får betala.

– I efterhand ser jag att jag skulle ha agerat på ett annorlunda sätt och informerat mycket tidigare. Det är lätt att vara efterklok och jag är djupt ledsen för det här som har skett, säger Karin Åhström.

– Det är ett högt pris jag får betala, konstaterar Karin Åhström.

Det är ännu oklart om Karin Åhström kommer att ha några ekonomiska anspråk på Region Västernorrland eftersom hennes anställningskontrakt avbröts två veckor innan hon skulle tillträda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista