Bildkollage med till vänster Hans Wiklund, Regiondirektör, ett foto på det aktuella chefsavtalet och till höger Karin Åhström som nu inte blir personaldirektör vid Region Västernorrland. Foto: Örjan Leek, Sveriges Radio och Julia Sjöberg/Göteborgs stad
1 av 2
Foto: Örjan Leek, Sveriges Radio och Julia Sjöberg/Göteborgs stad

Avsatt HR-direktör kan kosta 700 000 kronor

4:13 min

Region Västernorrlands avsatta HR-direktör Karin Åhström har rätt till sex månaders lön. Det innebär att hon kan lyfta en halv miljon i lön utan att jobba en enda dag.

Kostnaden för Region Västernorrland blir däremot ännu högre. Den totala kostnaden med arbetsgivaravgifter uppgår till nästan 700 000 kronor. Enligt anställningsavtalet ska en ömsesidig varsel tid på sex månader eftersträvas av båda parter.

– Verksamhetsmässigt är min bedömning att det här är bästa beslutet men det skulle vara jättetråkigt om vi skulle behöva använda skattepengar för att kompensera någon som inte ens börjat, säger regiondirektör Hans Wiklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".