Östersunds ordförande Daniel Kindberg under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Östersund och GAIS den 11 mars 2018 i Östersund.
Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Två personer anhållna efter razzia mot ÖFK:s ordförande

2:08 min

Ekobrottsmyndigheten genomförde i morse en razzia mot ordförande i fotbollsklubben ÖFK efter misstankar om miljonbedrägeri. Razzian genomfördes på hans arbetsplats Östersundshem, där han är vd.

Det var i morse som Ekobrottsmyndigheten sökte igenom Daniel Kindbergs arbetsrum på Östersundshem. Tillslaget är en del av en större utredning, där en man från Västernorrland redan tidigare häktats misstänkt för grovt bedrägeri samt grovt bokföringsbrott. Mannen sitter i två av Kindbergs bolagsstyrelser.

Daniel Kindberg är även ordförande i fotbollsklubben Östersunds FK. Hans dator på Östersundshem togs i beslag vid razzian i morse, och enligt tidigare uppgifter till Östersundsposten är Daniel Kindberg anhållen

– Genom ett företag i Sollefteå har man skickat osanna fakturor till ett entreprenadföretag och på så sätt lurat det här entreprenadföretaget att betala ut 9 miljoner kronor, säger kammaråklagare Niklas Jeppson, vid Ekobrottsmyndigheten, till P4 Västernorrland.

Ytterligare en person har enligt uppgift anhållits idag för inblandning i härvan. 

Den man från Västernorrland som sitter häktad erkänner brott, enligt hans advokat. 

– Han erkänner gärningarna men har inte tagit ställning till brottsrubriceringarna, säger advokaten Erik Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista