bussolycka Bydalen
1 av 2
Bussolyckan i Bydalen. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
bussolycka ungdomar Bydalen
2 av 2
En buss från Luleå på väg söderut välte norr om Sundsvall. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio

"Ungdomarna är chockade efter olyckan"

2:00 min

En buss från Luleå med sextio ungdomar på väg söderut välte i diket på E4 vid Bydalen strax norr om Sundsvall tidigt på fredagsmorgonen. Två unga fördes till sjukhus och många på bussen är chockade efter olyckan.

Ungdomarna var på väg till SM i Nyköping för att tävla i cheerleading i helgen.

– De är mest chockade och är glada för att det gick så bra som det gick. Just nu är det krishantering och att se till att tjejerna börjar må lite bättre, säger Johanna Agurell som är ordförande för föreningen Arctic Cheer Avalanches, som ungdomarna tillhör. 

Vi har två skadade på sjukhuset. Annars är det mest blåmärken och chock.

Busschauffören och två av tjejerna i bussen fördes till sjukhus.

– Vi har två skadade på sjukhuset. Det är lindrigare kroppsskador. Det är en fot och lite ont i ryggen och bröstkorgen på den andra. Annars är det mest blåmärken och chock, berättar Johanna Agurell. 

Har någon kunnat berätta hur olyckan gick till?

– De flesta har legat och sovit när det hände. Det vi har fått veta är att bussen började glida till höger i körfältet och ner i diket där den välte. De tyckte inte det var en så jättehård smäll, säger Johanna Agurell. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista