Vinterns snöras stoppar inte danserna på Gussjönoret

1:45 min

Den 14 mars rasade anrika dansbanan i Gussjönoret samman av snötyngden. Nu samlar man ihop pengar för att kunna bygga nytt och sommardanserna kommer att hållas som planerat.

Vad har snön eller snösmältningen ställt till med hos dig? Berätta på vår Facebooksida!

För Lars-Erik Jonsson som arrangerar sommardanserna på Gussjönoret har det varit en omtumlande tid. Första dagen efter raset funderade han på att ställa in eller flytta danserna, men tack vare alla reaktioner från folk som vill fortsätta dansa här vid stranden av Gussjön, i Starred några mil väster om Härnösand, så har han bestämt sig för att fortsätta.

Nu ska man sätta upp ett jättestort tält och premiärdans blir det på midsommardagen. Den första dansen, den 30 maj, flyttas dock till Ramviks folkets hus och blir en galakväll för Gussjönoret.

Jörgen Kristiansson är granne till dansbanan och ingår i den nybildade styrelsen för föreningen som äger byggnaderna. Hittills har det varit städning på platsen, bråte, virke och glas ska tas undan, men samtidigt har man börjat jobba för att få ihop pengar för att bygga nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista