Buss som vält i diket vid E4
1 av 2
Foto: Gobiten.se
bussolycka ungdomar Bydalen
2 av 2
En buss från Luleå på väg söderut välte norr om Sundsvall. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio.

Bussbolagets vd: Tänker på de drabbade

1:36 min

Det var en buss från Granbergs buss i Älvsbyn som var inblandad i olyckan tidigt i morse då en buss med Luleåungdomar välte på E4 norr om Sundsvall.

Bussbolaget hade två chaufförer med på bussen för att klara kör- och vilotider under den långa resan. Bussbolagets vd Linus Granberg har pratat med busschauffören som körde när olyckan inträffade, men vill inte säga vad som framkommit.

– Inget som jag vill kommentera. Det är ju igångsatt en utredning på det här. Fokus har legat på att resenärerna och våra förare ska få de bästa förutsättningarna för att hantera den här situationen. Sedan får vi ta utredningen i nästa läge. 

Vad händer nu?

– Vi har en bil som är på väg söderut för att hämta hem chaufförerna. De är tagna ur tjänst och behöver få komma hem. Så avvaktar vi besked om vad gruppen vill göra, säger Linus Granberg, vd på Granbergs buss. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista