Gif Sundsvalls skadade Maic Sema satsar på comeback efter uppehållet

2:21 min

Redan efter ett par omgångar i allsvenskan skadade sig Gif Sundsvalls Maic Sema och går nu med armen helgipsad. Trots det är han på planen idag och tränar på så gott han kan.

Maic Sema hade sett fram emot att få möta sin bror Ken, som spelar för Östersunds Fotbollsklubb, i derbyt i Sundsvall i lördags men så blev det inte. En fraktur i underarmen redan efter ett par omgångar i mötet mot Dalkurd satte stopp för det och nu är han inne på fjärde veckan med gips - hela vägen från axeln och ner till handleden.

Själv är han glad att det är armen och inte benet, knät eller foten som gått sönder. Någon riktig fotboll är det inte tal om att träna men han är igång på idrottsparken och kör anpassad träning.

– Jag har tränat på rätt så bra men får inte vara med allt för mycket med kontakt. Jag har touchat bollen, kört lite rehab och hoppas på att det läker så snabbt som möjligt, säger Maic Sema.

När är du tillbaka i laget igen?

– Svårt att säga. Det är någon vecka kvar med gips sedan är tanken att jag ska in i fotbollen så snabbt som möjligt. Jag ska vara tillbaka i fullt slag när matcherna drar igång igen efter uppehållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista