Sara Parkman och Olof Röhlander sommarvärdar i år

2:21 min

Nu är det klart - årets sommarvärdar i Sommar i P1. Violinisten och folkmusikern Sara Parkman från Härnösand och författaren och föredragshållaren Olof Röhlander från Matfors är båda sommarpratare i år.

Skådespelaren Claes Månsson är årets första sommarvärd på midsommardagen 23 juni. Andra namn i år är Sara Danius, Kaj Linna, Eva Rydberg, Bianca Ingrosso, Leopoldo Mendez och Åsa Wikforss. Men vi har också två sommarpratare med rötterna i Västernorrland.

Olof Röhlander

Författaren, mentala tränaren och föredragshållaren Olof Röhlander, som föddes i Sundsvall, växte upp i Matfors och bor nu i Stockholm, är en av årets sommarvärdar. Han debuterar som sommarvärd den 17 augusti. 

Jag kommer att utveckla begreppet ”njutarbeta”, och dela med mig av mina tankar om att omplantera sig själv, förändras och starta om på nytt, något både människor och organisationer gör många gånger genom livet.

Sara Parkman

Sara Parkman, folkmusiker, kompositör och dramatiker, som föddes i Sundsvall och växte upp i Härnösand, är även hon sommarvärd i år tillsammans med Samantha Ohlander. Deras sommarprogram sänds den 16 augusti.

Vi vill prata om radikala traditioner, landskapsdjur, att vara gifta med varandra i musikens tjänst och om den gången då vi körde fast i ett skoterspår i norra Ångermanland, men ändå hann med bussen och att spela under en söndagsgudstjänst.

Några tidigare sommarvärdar återkommer, bland andra Mark Levengood och Petra Mede.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".