män som lägger asfalt
Det kommer att dröja innan hela E14 mellan Sundsvall och Stöde är ombyggd. Foto: Adam Ihse/TT

E14 mellan Blåberget och Matfors får vänta

1:30 min

Den besvärligaste sträckan mellan Sundsvall och Blåberget har fått full finansiering, men pendlare till Matfors får vänta minst fyra år på bättre väg hela vägen.

Den första etappen mellan Sundsvall och Blåberget är redan finansierad som en kompensation för att Sundsvallsbron blev avgiftsbelagd. Men finansiering för de två resterande sträckorna, mellan Blåberget och Matfors, samt Matfors till Stöde kan att få vänta minst fyra år till, det berättar st.nu.

– Ja, lite oväntat var det väl, för det är stora behov och det är en trafikerad sträcka, det är ju en Europaväg, säger Ulrika Sundgren som är projektledare vid Trafikverket.

Vilka konsekvenser får det här?

– Vi gör ju färdigt planen som vi har påbörjat, sen packar vi ihop den och så får vi se om vi kommer med senare. Man reviderar den här planen minst vart fjärde år, så det kan ju hända saker, säger Ulrika Sundgren.

Bygget av den första etappen, mellan Sundsvall och Blåberget påbörjas i höst och kommer att vara färdig under 2021.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".