Lekpark på Bryggargatan i Timrå.
Lekpark på Bryggargatan i Timrå. Foto: Christer Suneson

Lekpark offras för nya lägenheter i Timrå

4:33 min

En lekpark i Timrå måste rivas när bostadsbolaget Amasten planerar ett bygge med 50 nya lägenheter i centrala Timrå. Beskedet oroar många av de som bor i området.

Lekparken används både sommar och vintertid av en förskola precis i närheten och dessutom av andra som bor i området.

Beskedet att bolaget nu sökt bygglov för ett stort hus på tomten slog ner som en bomb bland de boende på Bryggargatan i Timrå.

– Jag är chockad av beskedet som kom för några dagar sedan, säger en kvinna som vill vara anonym. Vi som bor här gillar att det är lite grönt men nu verkar det bara bli hus i hela området, säger hon.

50 lägenheter ska byggas

Det var i början av juli som Bostadsbolaget Amasten lämnade in en bygglovsanmälan om en byggnad för 50 lägenheter på den aktuella tomten.

Bolaget äger tomten med lekparken och byggnaderna runt omkring, men ser nu utrymme att utöka med mer bostäder i centrala Timrå.

Förvaltningschefen på Amasten, Mikael Rånes säger i ett pressmeddelande att Timrå har ett attraktivt läge och att bolaget vill vara med och utveckla kommunen.

Bygglovet möter motstånd

Men på Bryggargatan i centrala Timrå gör sig många av de boende nu redo för strid, att bygglovet måste möta motstånd.

För lekparken som finns på tomten idag är viktig både för barnen på förskolan alldeles intill och för andra barn och vuxna som vill få en stund till avkoppling och lek.

– Det är en väldig opinion här i huset, säger Anna Lisa Engström. Vi måste överklaga det här bygget, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".