Emelie Rödeman i sin Chevrolet från 1951.
1 av 2
Emelie Rödeman i sin Chevrolet från 1951. Foto: Karin Lycke/Sveriges Radio
Emelie Rödeman vid sin Chevrolet från 1951.
2 av 2
I damrally ska kläder matcha bilen, Emelie Rödemans randiga klänning går igen i bilklädseln. Foto: Karin Lycke/Sveriges Radio

Emelie kör sin gangsterbil från 1951 i helgens damrally

1:59 min

I helgen är det damrally i Sundsvall. Emelie Rödeman ställer upp med sin Chevrolet Styleline Deluxe från 1951.

När Emelie Rödeman dyker upp vid radiohuset bär hon en randig klänning i svart och vitt, något som matchar bilens inredning perfekt, och det är ingen slump. I damrally, som är en något lugnare variant av rally, så är den genomgående klädseln en del av tävlingsformen. Klädseln får gärna vara tidsenlig men Emelie, som ställer upp med sin Chevrolet Styleline Deluxe från 1951, kommer inte att vara helt tidsenligt trots allt.

– Nej, min bil är lite gangster och lite annorlunda så jag klär mig lite annorlunda som den. Jag ska ha byxor, en frän hatt och sånt där imorgon, berättar hon.

Hur kom det sig att du hittade det här intresset med gamla bilar?

– Jag har alltid varit intresserad av bilar men sedan jag var på cruising första gången så visste jag att det var en gangsterbil jag ville ha. En med lång huv!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".