Korta, tjocka och smala korvar. Alla får plats på grillen.
Det blir tillåtet att grilla på egen tomtmark eller motsvarande, samt på i förväg iordningställda grillplatser. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg/ Sveriges Radio

Tillåtet att grilla på egen tomtmark och iordningställda grillplatser från och med fredag

Från och med fredag klockan 12.00 kommer det vara tillåtet att grilla på egen tomtmark eller motsvarande, samt på i förväg iordningställda grillplatser.

Länsstyrelsen har efter torsdagens bedömningsmöte i samråd med räddningstjänsterna i länet beslutat att återgå till det ursprungliga eldningsförbudet som infördes i början av juni.

Från och med fredag klockan 12.00 kommer det vara tillåtet att grilla på egen tomtmark eller motsvarande, samt på i förväg iordningställda grillplatser. Med iordningställd menas en grillplats som är byggd av betong eller liknande.

Länsstyrelsen uppger att tillfälligt anordnade grillplatser av sten eller stockar inte uppfyller kraven för en säker grillplats.

Bedömningen att ändra eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster. Trots det uppmanar räddningstjänsterna till fortsatt försiktighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".