Båtbrand, Alnö
1 av 4
Båten var snabbt övertänd. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/ Sveriges Radio
Båt som brinner på vattnet
2 av 4
Branden startade helt nära land. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/ Sveriges Radio
Sjöräddningsbåt
3 av 4
Sjöräddningen assisterade räddningstjänsten. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/ Sveriges Radio
Räddningstjänsten, båtbrand, Alnön
4 av 4
Till följd av explosionsrisken kunde räddningstjänsten bara invänta att båten skulle brinna upp. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Båtbrand i Alnösundet

1:21 min

Strax efter klockan 17 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om att en båt stod i full brand i Alnösundet utanför Alnön.

Det var en båt, som enligt ägaren hade fattat eld när den befann sig runt 25 meter från stranden. I ett första skede försökte ägaren själv släcka elden, som kom från motorn, men när den ökade i omfattning fick han och en passagerare slänga sig i vattnet och simma till stranden.

– Vi försökte släcka lite men sen fick vi kasta oss i vattnet för det tog eld som fan. Det var tur vi inte for ut på öppna vatten för då hade vi kanske inte klarat oss, säger Andreas Wahlberg som äger båten.

Räddningstjänsten kunde inte göra några försök att släcka elden, eftersom det fanns gasoltuber ombord och därför en explosionsrisk.

– Vi kan bara avvakta, säger Rickard Larsson, räddningsledare på plats.

Ingen människa skadades i samband med branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista