1000 företagare i länet djupintervjuas om sina behov

Det försöker organisationen Företagarna ta reda på genom intervjuer med 1000 av Västernorrlands företagare. I går var det Daeng Mellander som driver thailändsk restaurang i Härnösand som satt i utvecklingssamtal.

Det är en flera timmar lång djupintervju om det egna företaget och hur man tänker kring det som erbjuds företagarna i länet. Och sedan en analys av vilka behov och vilka styrkor man har och vad man behöver utveckla. Och olika företag har förstås olika behov.

Deang Melander som driver thairestaurang i Härnösand tycker det är värdefullt att få råd kring till exempel marknadsföring och ekonomi.
– Men mitt i all den svenska byråkratin gäller det att inte tappa känslan, säger hon.

Efter en ingående diskussion kring ekonomi, marknadsföring, anställningar osv gör man sedan en analys kring företagets styrka och brister. Det kan sedan också handla om att skapa nätverk mellan företag och att starta utbildningar som företagaran behöver.

– Det är en överlevnadsfråga för Västernorrland att ha livskraftiga företag, säger Tommy Schavon från Företagarna.

Även länsstyrelsen, länsarbetsnämnden med flera är med i arbetet att kartlägga hur företagen i länet har det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".