Ramselebolag vill ta över 17 hus

I Ramsele har några personer från företagarföreningen bildat ett nytt bolag som vill ta över 17 rivningshotade hus från kommunen. Detta för att hindra utarmningen av bygden.
Bolaget, Ramselebygden AB, vill att kommunen ska fortsätta äga husen, men att bolaget får nyttjanderätten och kan i sin tur hyra ut husen till intresserade, det berättar Åka Wikström på företaget. Förhandlingar med kommunen pågår en eftersom avtalen med kommunen inte är klara har Ramselebygden AB inte kunnat marknadsföra projektet. Men björn Sundelin som är kommundirektör på Sollefteå kommun säger till radio Västernorrland att han tror att förhandlingarna kommer att bli klara inom kort eftersom det inte finns några direkta problem med ärendet. Åke Wikström från Ramselebygden AB hoppas bland annat på att få utflyttade ramselebor att hyra lokalerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".