Timrås Henrik Törnqvist före Linköpings James Wright under lördagens premiärmatch i SHL mellan Linköping HC och Timrå IK
Timrås Henrik Törnqvist före Linköpings James Wright under lördagens premiärmatch i SHL mellan Linköping HC och Timrå IK Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ingen seger för Timrå i SHL-premiären

2:22 min

Efter fem säsonger i allsvenskan var Timrå tillbaka i SHL. Det började med ett tidigt ledningsmål, men sen vände matchen och Linköping vann hemma med 4–1.

Timrå fick en drömstart i SHL-comebacken då Sebastian Collberg med ett fint friläge fintade bort Jonas Gustavsson och lyfte in ledningsmålet i öppen bur.

Men glädjen varade bara mindre än fem minuter när Adam Brodecki från Linköping HC kvitterade efter förarbete av kedjepolarna Johan Södergran och Olle Lycksell.

Den nykomponerade linan – med 19-åriga juniorerna Södergran och Lycksell tillsammans med 23-årige nyförvärvet Brodecki – visade sig vara en hit för östgötarna.

Efter Nick Sörensens 2–1 var det den unga trion som även ordnade 3–1 i andra perioden.

Då med Södergran som målskytt – efter att ha blivit hel fri på Brodeckis pass – och sprätte upp pucken i nättaket.

LHC dominerade stort i mittakten, då de vann skotten med 8–1 och Timrå flera gånger räddades av vasse nyförvärvet Niklas Svedberg i kassen.

Jeremy Boyce-Rotevall styrde in en puck, men målet blev bortdömt i videogranskningen på grund av hög klubba.

- Lite upp och ner, tycker att vi är lite för stressade i egen zon. Vi behöver lugna ner det lite och hitta positionerna istället. Jag tycker vi går bort oss på deras mål, menade Timrås målskytt Sebastian Collberg till C More.

Collberg hade ett jätteläge att reducera i början av den tredje perioden, men Jonas Gustavsson räddade och LHC hade sedan full koll på gästerna.

Nick Sörensen placerade enkelt in 4–1 på slutet när Timrå tagit ut Svedberg – och hyllades med stående ovationer av publiken efteråt.

Ett mål Brodecki assisterade till – och som svarade därmed för ett mål och två assists i första SHL-matchen i nya klubben efter att ha lämnat svenska mästaren Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".