#p4västernorrlandbild

Veckans bild: Satchmo kollar in norrskenet

1:50 min

"Satchmo (cat) is watching Aurora". Vinnarbilden den här veckan i vår fototävling #p4västernorrlandbild är tagen på Tynderö av Thomas Zemturis.  

Vill du vara med och tävla? Publicera din bild med taggen #p4västernorrlandbild på sociala medier eller mejla den till p4vasternorrland@sverigesradio.se.

 – Bilden föreställer norrskenet som var helt fantastiskt igår! Av en tillfällighet såg jag att vår katt Satchmo satt på altanen, så jag tänkte det kunde bli häftigt med en siluett med norrskenet i bakgrunden. 

För att kunna få med norrskenet bra krävdes en lång slutartid. 

– Det var Satchmo som gjorde jobbet, för han satt stilla i 20 sekunder som det tog att ta bilden, berättar Thomas Zemturis.


Varje måndag utser vi veckans bild från vår publik. Den bild som vinner blir omslagsbild hos P4 Västernorrland i sociala medier och publiceras på vår sajt.

Fotografen som vinner får också berätta i radion om fototillfället och bilden.

#p4västernorrlandbild

Vill du vara med och tävla? Lägg upp din bild på Instagram, Facebook eller Twitter och märk den med #p4västernorrlandbild – eller mejla p4vasternorrland@sverigesradio.se.

Har du publicerat bilden tidigare? Tagga inte bara bilden utan publicera den igen den veckan du vill tävla, annars hamnar den fel i flödet. 

Vi kontaktar dig som vinner under måndag förmiddag veckan efter vi fått bilden. Lämna mobilnummer (när så är möjligt) för att vi snabbt och enkelt ska kunna nå veckans vinnare!

Genom att du skickar din bild till oss eller använder hashtaggen #p4västernorrlandbild intygar du att du äger upphovsrätten till bilden och ger oss rätt att använda den i vår verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista