Krogar tvingas stänga i Sollefteå

2:26 min

Bowlingen i Sollefteå har gått i konkurs. Det är den andra krogen på kort tid som avvecklar verksamheten i centrala stan och en tredje är till salu.

Ägarna till Bowlingen berättar för P4 Västernorrland att det var mycket färre gäster än förväntat i sommar, vilket kan ha berott på det varma vädret. 

– Under hösten har besöksantalet ökat markant, men trots det känner vi att vi måste stänga, säger Daniel Gyllenqvist, en av ägarna till Bowlingen. 

Tidigare i höst gick även Appelbergs krog och nattklubb i konkurs. 

David Eklöf driver krog och för tillfället den enda nattklubben i Sollefteå. Nu försöker han sälja sin verksamhet, dels för att det var få besökare i sommar men han tycker också att samarbetet med kommunen har fungerat dåligt.

– Det har varit väldigt lite intresse och det känns som att man har prioriterat bort det, säger David och menar hur kommunen agerar gentemot företagare längs gågatan. 

Thomas Östlund är näringslivschef på Sollefteå kommun och han håller inte med David Eklöf. 

– Vi försöker lyssna så mycket vi kan för att hitta lösningar, säger Thomas Östlund.

Framtiden för Bowlingen är oviss men Daniel Gyllenqvist säger att han hoppas att konkursförvaltaren hittar en ny köpare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista