Jessica Rosdahl enhetschef Rehabteam, Timrå kommun
Jessica Rosdahl enhetschef Rehabteam, Timrå kommun Foto: Christer Suneson

Timrå kommun söker försvunna hjälpmedel

2:35 min

Under november ska Timrå kommun försöka få tillbaka hjälpmedel som inte längre används. Till exempel rullatorer, sjuksängar och rullstolar. Det för att hjälpmedlen kostar mycket pengar för kommunen.

Det var från 2014 som ansvaret för hjälpmedlen övergick från Landstinget till kommunerna. När hjälpmedel, som till exempel rullatorer och rullstolar, inte återlämnas innebär det en kostnad för kommunerna som står för hyran av dessa.

– Vi i kommunerna i Västernorrland diskuterar det här ständigt för att försöka få tillbaka hjälpmedel som inte längre används. För det handlar om ganska stora kostnader, säger Jessica Rosdahl enhetschef på Rehabteam, Timrå kommun.

Vad ska man göra om man vet att man har nåt hjälpmedel hemma?

– Det går oftast bra att lämna tillbaka dom på sin vård- eller hälsocentral, säger Rosdahl. Man kan också kontakta Hjälpmedel Västernorrland och få lämna igen dom där.

I Timrå kan man också under V48 och V49 ringa kommunen och få sina hjälpmedel hämtade på hemadressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".