Gustav Sjödin 9 år
1 av 2
Gustav Sjödin 9 år Foto: Fredrik Birging / Sveriges radio
Gustav Sjödins svampsoppa
2 av 2
Gustav Sjödins svampsoppa Foto: Fredrik Birging / Sveriges radio

Gustavs paradrätt är svampsoppa med färska kantareller

2:45 min

När P4 Västernorrland var på Heliås skola och pratade skolmat med barnen, var det många som gav tummen ner när fisk stod på menyn. Men Gustav i klass 3 var av en annan åsikt.

– Jag tycker om när man tillsätter något, då blir det sådär Mmmm...

Hur kommer det sig att du blev så intresserad av mat?

– Jag har alltid varit det, säger Gustav Sjödin.

Gustavs slänger gärna ihop en svampsoppa hemma med egenplockade kantareller.

Hur gör du för att få till den där krämiga konsistensen?

– Först mixar man den och sen när man har tillsatt alla ingredienser så mixar man den en gång till, säger Gustav Sjödin.

Gustavs smarriga svampsoppa

  • Egenplockade kantareller
  • Vatten
  • Citron
  • Peppar & salt
  • Oxbuljongtärning
  • Havregrädde
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".