Ett porträtt på Kurdistan Kasem Ali som bjudit in 1000 kurder till Gif Sundsvall-Dalkurd FF matchen på söndag.
Kurdistan Kasem Ali som bjudit in 1000 kurder till Gif Sundsvall-Dalkurd FF matchen på söndag. Foto: Tiffany Lind/Sveriges Radio

Hon har bjudit in 1000 kurder till Gif Sundsvall - Dalkurd FF

1:57 min

Kurdistan Kasem Ali fick en förfrågan om att ta med sig några kurdiska kompisar inför Gif Sundsvall-Dalkurd FF på söndag, då fixade hon över 1000 stycken.

Kurdistan Kasem Ali fick en förfrågan från Gif Sundsvall om hon kunde ta med sig några kurdiska kompisar inför Gif Sundsvall-Dalkurd FF på söndag. Hon var tacksam och glad för uppdraget och började dela budskapet i kurdiska organisationer och föreningar runt om i Västernorrland. Det slutade med att över 1000 kurder tackade ja till inbjudan.

– Eftersom vi kurder inte har något land så betyder Dalkurd FF oerhört mycket för oss, säger Kurdistan Kasem Ali.

Dalkurd FF startades 2004 som ett socialt projekt i Borlänge och har gjort en framgångsrik resa genom seriesystemet, men allsvenskan har visat sig vara en tuff resa för dem, och på söndag måste de vinna för att kunna få ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Vi måste stötta dem, och heja på dem på söndag. Jag hoppas att dem vinner, säger Kurdistan Kasem Ali.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".