En jägare ska i samband med jakt blivit skjuten. Personen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus.
En jägare ska i samband med jakt blivit skjuten. Personen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Jägare allvarligt skadad efter vådaskott under jakt

1:04 min

En jägare blev skottskadad under lördagen i samband med jakt i Ramvik i Härnösands kommun. Mannen fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Det var i samband med jakt som en man i 60-65 års åldern blev vådaskjuten i området kring Ramvik. Larmet kom in strax innan klockan halv tre på lördagseftermiddagen. 

– Han är allvarligt skadad och jaktsällskapet är chockade, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Västernorrland.

Polisen vill inte uttala sig om hur olyckan inträffat inte heller vilka skador personen har fått i samband med skottskadan. Enligt Sundsvalls sjukhus har mannen opererats akut men har inga livshotande skador.

–  Vi utreder det här som en olycka men vi har skrivit en anmälan gällande vållande till kroppskada. På platsen höll även patrullerna förhör, säger Erik Backlin, befäl på polisens regionsledningscentral. 

Imorgon, söndag kommer polisens tekniker genomföra en brottsplatsundersökning på olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista