Försenad Själevadsbro blir dyr

Både byggföretaget Skanska och Örnsköldsviks kommun drabbas hårt ekonomiskt när det gäller bygget av Själevadsbron. Skanska tappar en miljon kronor och kommunens kostnad kommer att öka med en halv miljon. Också bilisterna drabbas då den nya bron blir kraftigt försenad.
Det är tekniska problem som försenar brobygget i Själevad. Enligt kontraktet ska den nya bron stå klar i september, nu kommer det sista asfaltarbetet att ske först nästa vår. 13,5 miljoner kostar brobygget, det är Skansa som bygger och nu står det klart att Skanska själva får stå för den extra kostnad det innebär att använda speciella stålpålar i pålningsarbetet. 1 miljon kronor beräknas den fördyringen bli. Däremot kommer Örnsköldsviks kommun att stå för det extra jobb det blir när det gäller borrningen i de gamla landfästena. Ove Sedin på tekniska kontoret säger att det kan bli en fördyring på uppemot en halv miljon kronor. Sedin medger också idag att kommunen gett Skanska rätt till en tidsförskjuning utan att något vite kommer att utkrävas. Idag ser det ut som om trafiken kommer att släppas över den nya bron den 1 november men att det sista finslipande arbetet görs först våren 2003.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".