Utsikt från Skulebacken
Slalomsugna besökare i Höga kusten kommer inte kunna åka skidor i Skulebacken i vinter. Anläggningen håller stängt. Foto: Skulebacken.

Skulebackens ägandeförhållanden kan behöva förändras för att rädda backen

1:07 min

Kan Skulebergets slalombacke öppna i vinter? Det diskuterades på ett möte igår där företagarna i Docksta, Destination Höga kusten, kommunen och ägaren Docksta Bordtennisklubb deltog.

Tidigare i veckan kom beskedet att Skulebergets slalombacke inte kan öppna som tänkt i vinter. Det finns bland annat behov av att bygga om linbanan, men det skulle bli för dyrt i dagsläget, enligt ägarna, idrottsföreningen Docksta Bordetennisklubb. Jerry Engström, som äger Friluftsbyn vid Skulebergets fot och driver toppstugan på toppen av berget, menar att det är läge att se över ägarförhållandena.

– Vi måste reda ut ägarförhållandet. En bordetennisklubb är kanske inte den mest lämpliga ägaren på sikt. Det kan finnas fler intressenter, säger Jerry Engström, som äger toppstugan och friluftsbyn vid foten av Skulebacken.

Tror du att backen kan öppna i vinter?

– Jag tror det kan bli svårt.

Ett arbete för att rädda Skulebacken påbörjades vid gårdagens möte.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista