Niclas Lundin, en av deltagarna i P4 Nästa Västernorrland 2018
Niclas Lundin tycker det är viktigt att bidra till återbruk och är med och arrangerar ett lagningskafé i Örnsköldsvik. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

I helgen hålls fixa gamla prylar kafé i Örnsköldsvik

1:17 min

Årets julklapp blev det återvunna plagget. På lördag ordnas ett Repair Café i Örnsköldsvik av Vardagsrummet och Studieförbundet Bilda.

Anledningen till arrangemanget är att uppmärksamma folk att använda de saker och kläder som de har så länge de kan och att laga sakerna. 

– Det känns väldigt kul att på något sätt bidrag till en kultur och återbruk. Det känns viktigt idag att försöka göra någonting, säger Niclas Lundin, som håller i lagningskafeét. 

Vad kommer du ta med dig? 

– Jag kommer eventuellt ta med mig en symaskin och ett par jeans. Jag har haft det liggande ett tag och vetat att det här borde man kunna laga, säger han. 

Vad är det folk kan laga? 

– Egentligen allt möjligt. Det är fantasin som sätter gränser, säger Niclas Lundin som hoppas på det kommer bli ett återkommande evenemang i Örnsköldsvik en gång i månaden.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista