Kommunen överklagar belysningsbeskedet i Sollefteå

2:01 min

I höstas tog Trafikverket ner belysning längs riksväg 90. Efter att ha utrett frågan igen har Trafikverket nu beslutat sig för att bara sätta upp ny belysning i vissa korsningar. Ett beslut som Sollefteå kommun inte är nöjd med.

Trafikverket ska sätta upp belysning vid riksväg 90 i Sollefteå, men bara vid vissa korsningar och rondeller där människor rör sig. Men hela sträckan genom Sollefteå kommer inte att belysas.

Beskedet från Trafikverket togs inte emot med glädje av det centerpartistiske kommunalrådet Johan Andersson i Sollefteå.

– Vi är absolut inte nöjd med deras tolkning eftersom vi haft belysning på hela sträckan tidigare, säger Johan Andersson.

Vi anser att det är självklart att det ska finnas belysning.

Det var i höstas som Trafikverket tog ner belysningsstolpar på en cirka 4 kilometer lång sträcka på väg 90 i Sollefteå efter att man konstaterat att skicket på stolparna var väldigt dåligt.

– Vi ska överklaga det här beslutet eftersom det är som en mörk, svart korridor nu genom Sollefteå. Det är trafikfarligt, säger Johan Andersson (C).

Många andra större vägar som E14 och E4 är inte heller belysta överallt?

– Det här är det större stråket genom Sollefteå stad så vi anser att det är självklart att det ska finnas belysning, säger kommunalrådet i Sollefteå Johan Andersson (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista