Ånge kommun säljer inte marken till Mid Adventure

1:15 min

Marken till äventyrsanläggningen Mid Adventure intill Backetjärn, Torspshammar, ägs av Ånge kommun. Entreprenörerna Gunilla och Dan Thornberg vill köpa – men idag nobbade kommunstyrelsen deras bud.

Mid Adventure har utvecklat äventyrsanläggningen säsong för säsong. För att kunna bygga mer krävs säkerhet för att våga ta risken och då måste marken ägas.

Budet till Ånge kommun lämnades in för några dagar sedan: 650.000 kronor och man vill då även äga badstranden men ge Ånge kommun servitut på 100 år istället för att stranden styckas av.

På tisdagseftermiddagen nobbade en enig kommunstyrelse budet.

– Vi har avböjt, det är för lågt. Och vi har ett ansvar mot andra företagare och medborgare i kommunen att inte sälja för lågt, säger Sten-Ove Danielsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ånge kommun har gjort egna värderingar där bara byggnaderna anses värda 650.000 kronor och skogen på de knappt 16 hektaren ska vara värt 741.000 kronor.

Måste budet dubbleras med andra ord?

– Tja, mer eller mindre, säger Sten-Ove Danielsson.

Nu går bollen tillbaka till Gunilla och Dan Thornberg att överväga eventuellt nya bud.

Gunilla Thornberg har tidigare berättat att hon och maken arrenderat marken intill Ljungan av Ånge kommun sedan 2005. Nu är de beredda att investera 6-7 miljoner kronor i klätterpark, multihall, äventyrsgolf och lekpark, men bara om de får köpa marken. Alternativet är att flytta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista