vatten som rinner ur en kran i en diskbänk.
Foto: Ingrid Engstedt Edfast/ Sveriges Radio
VATTENLÄCKA

Delar av Örnsköldsviks kommun utan vatten

2:02 min

Flera områden i Örnsköldsviks kommun har under onsdagen problem med vattenförsörjningen. Två stora vattenläckor har uppstått.

Det handlar om en vattenläcka i Myckling och Västerhus och en i Järved-Bonäset. Under onsdagsmorgonen lokaliserades vattenläckan i Järved och arbetet med att laga den pågår för fullt.

– Vi har tidigare sagt att den ska vara åtgärdad till klockan 16 men som det ser ut kommer det dröja ett par timmar längre än så, säger Lars Westberg, kommunikationsansvarig på det kommunala VA-bolaget Miva.

Läckan i Västerhus har fortfarande inte hittats och det finns inga prognoser för när den kan vara åtgärdad. Sammanlagt berörs nära 800 hushåll av problemen i vattenförsörjningen.

De två läckorna har uppstått separat och att de inträffat samtidigt menar Lars Westberg bara handlar om otur.

– Det finns inget samband mellan läckorna. Ledningsnätet är ganska gammalt men att två såhär stora läckor uppstår samtidigt är bara slump, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista