REGIONENS MILJÖPRIS

Två inspirerande kvinnor prisas för sin insats för miljön

1:59 min

Ingela Dahlin, ordförande för Storöringens fiskeklubb, får Regionens miljöpris på 20 000 kronor. Det interna priset går till Monika Sundström, lärare på Hola Folkhögskola.

"Ingela Dahlin arbetar på ett föredömligt sätt med att intressera barn, ungdomar och nyanlända för fiske, naturupplevelser och friluftsliv på ett miljövänligt sätt", står det i motiveringen.

– Vi har precis producerat en receptbok på sex olika språk. Recepten är för abborre, gädda och strömming. Vi håller på att ta fram ett familjespel som har med integration att göra, säger Ingela Dahlin.

Vi fick upp en regnbåge med åtta fimpar i magen. Bedrövligt!

– Vi har också ett projekt som heter "Bär ut - bär hem". Naturmänniskor är ganska bedrövliga. De lämnar rev och engångsgrillar och bär inte hem sitt skräp. Fisk äter ju fimpar. Vi fick upp en regnbåge som hade åtta fimpar i magen. Bedrövligt, konstaterar Ingela Dahlin.

Monika Sundström som är lärare vid Hola Folkhögskola har bidragit till utvecklingen av miljöarbetet. Dahlin får också 20 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista