Misstänkta dråpet

Kramfors kommun kommenterar det misstänkta dråpet

1:52 min

Åklagaren menar att det handlar om en form av aktiv dödshjälp, i fallet där en man från Kramfors kommun är misstänkt för dråp på sin fru.

I fredags häktades en man från Kramfors kommun misstänkt för dråp på sin fru. Enligt åklagaren Stina Sjökvist handlar det om en form av aktiv dödshjälp. Mannen förnekar brott, men medger samtidigt själv de omständigheterna som åklagaren lagt fram.

Under helgen har det också framkommit i media att paret tidigare sökt hjälp från kommunen, men fått avslag. Den hjälp man ansökt om handlar om en bostadsanpassning, beslutet överklagades sedan till förvaltningsrätten som också avslog ansökan och gav kommunen rätt.

Under måndagen uttryckte Kramfors kommun sitt deltagande på sin hemsida och skriver också att man följt lagstiftningen i det berörda fallet. 

– Som jag förstår så har det uppmärksammats i media den kamp som familjen haft i flera år och då vill vi uttrycka vårt deltagande. Det jag också kunde läsa i media var att man pekar på avslag som man har fått från kommunen och då vill vi tala om att vi gjort vad vi kunnat utifrån gällande lagstiftning, säger Inger Bergström.

Åklagaren Stina Sjökvist har fyra veckor på sig att väcka åtal.

– Under den tiden ska vi bland annat utreda kvinnans sjukdomstillstånd, eventuellt kan det komma ett preliminärt resultat denna vecka om obduktionen, säger åklagare Stina Sjöström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista