Äldreomsorgen i Sollefteå kritiserar sjukresor

1:54 min

Personal vid äldreboenden i Sollefteå kommun får jobba över när sjukresorna från sjukhusen tar längre tid än planerat.

Sollefteå kommun riktar kritik mot sjukresorna i Västernorrland. Samåkningarna för brukarna från kommunens äldreboenden och hemtjänstområden gör att resorna från vårdinrättningarna ibland tar längre tid än planerat. Det leder till fördyringar för Sollefteå kommun.

– Vi får en tid när de ska komma, till exempel klockan tre, men eftersom man nu inte åker raka vägen, utan man kanske samåker med någon kan klockan blir sju på kvällen också och det blir ett problem för oss, säger Jerry Mähler, Sollefteå kommuns äldreomsorgschef.

Särskilt på äldreboendena och hemtjänstområdena i Ramsele och Junsele kan personal få stanna kvar längre för att vänta in brukare på väg från sjukhusen.

Erik Hedlund som är trafikchef på Din tur som administrerar resorna säger att deras erfarenhet är att de flesta resorna går som planerat. Han uppmanar alla drabbade att rapportera eventuella förseningar till Din tur. 

– Vi vill ju veta om det är några resor som är försenade, säger Hedlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista