JOBBMÖJLIGHETER

Arbetsförmedlingen: Det finns gott om jobb i Sollefteå

2:03 min

För den som riskerar att bli av med jobbet i Sollefteå efter den senaste tidens varsel och konkurser finns det en hel del jobb att söka enligt Arbetsförmedlingen.

På kort tid har två företag i Sollefteå kommun drabbats av konkurser och varsel. Datacenterföretaget Bolooba i Långsele begärdes i konkurs och upp till 25 personer varslas om uppsägning på Eons kundtjänst i Sollefteå. Men det finns jobb att söka, speciellt inför sommaren menar Arbetsförmedlingen.

– Vi har just nu 650 jobb att söka, så för personerna som varslas finns det goda möjligheter, säger Alpha Hjelm på Arbetsförmedlingen.

Samtidigt har det kommit siffror om att Västernorrland har rikets tredje högsta arbetslöshet bland unga och utrikesfödda.

– Det är ett stort motivationsjobb vi har att göra. Vi försöker tala om att det är viktigt att utbilda sig för vi har stora pensionsavgångar i Sollefteå, säger Alpha Hjelm.

Störst kommer behovet vara inom vård och omsorg och hantverksyrken.

– I princip behövs det personal överallt, säger Alpha Hjelm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista