TRAVSPORT

Solängethästen Super Ariel fick avlivas efter olycka

1:47 min

Travbanan Solängets bästa varmblodiga häst genom tiderna Super Ariel har avlivats. Det efter att hon sparkat av benet när stuteriet skulle göra en brunstkontroll på henne.

Super Ariel hade lagt karriären bakom sig och skulle betäckas. Därför hade tränaren Kennet Häggström från Bredbyn, som också födde upp Super Ariel och tränade henne genom hela karriären, tagit med henne till ett stuteri för en brunstkontroll.

– När dom gick in blev hon helt tokig och började sparka bakåt och sparkade så hon fick benet över själva bommen så benet gick av, säger Kennet Häggström.

Kennet Häggström hade då inget annat val än att avliva Super Ariel.

– Det kändes ju tungt förstås, säger han.

Olyckan hade kunnat gått att förhindra menar Kennet Häggström.

– Om det hade funnits något över hennes bakdel som hindrat henne från att hoppa hade det inte behövt bli så här, säger han.

Samtidigt menar Kennet Häggström att stuteriet gjorde så gott som de kunde och han har inte för avsikt att vidta några ytterligare åtgärder mot dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista