SKIDSKYTTEVM

VM-brons för Öberg och Samuelsson

2:07 min

Lag Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson slutade trea i singelmixedstafetten på skidskytte-VM.

Resultat singelmixedstafett:
1. Norge, 35:43.2
2. Italien, +13.4
3. Sverige +20.0

Hanna Öberg hade ett tungt första skytte med två bom, men kunde genom extraskott undvika straffrundor och fick sen revansch genom att sätta sina fem skott direkt i det stående skyttet.

Hon växlade till Sebastian Samuelsson som femma, sex sekunder efter ledande Italien.

Det var sekunder Samuelsson åt upp direkt i spåret, och inför det liggande skyttet var han med i tätklungan. Där krävdes ett extraskott för att få ner de fem prickarna. Även vid det stående blev det problem – Samuelsson bommade två, fick använda extraskott och växlade tillbaka till Öberg som åtta, 24 sekunder bakom ledande Ukraina.

När det åter var dags för liggande skytte för Öberg började hon med en bom, men satte det med ett extraskott. Det var dock flera framför henne som också behövde ta till extraskott, och därför kunde hon plocka både sekunder och placeringar.

Öberg bjöd sen återigen på fullt skytte i det stående, och växlade över till Samuelsson som trea, bakom ledande Norge och Italien. Trion satte iväg i högsta fart ut från växlingen och luckan bak till jagande fyran Tyskland växte ett par sekunder in till det liggande skyttet.

Samuelsson sänkte sina fem prickar via ett extraskott, och gick ut som fortsatt trea. Han var en bit bakom ledande Norge och Italien in för det stående skyttet, och när det kom en bom för Samuelsson i skyttet stod det klart att han inte kunde utmana de två framför. Istället kunde han relativt bekvämt åka hem bronset – Sveriges andra medalj i detta skidskytte-VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista