POLITIK

SD-politiker vill bygga moské i Höga kusten

1:19 min

Sverigedemokraten Mark Collins föreslår i en motion till kommunfullmäktige i Kramfors att det ska byggas en moské och ett muslimskt kulturcentrum i Höga kusten.

– Vi är en avfolkningsbyggd. Kommunen har halverat på 30 år och vi förlorar över 100 invånare per år. Vi har inte lyckats behålla några nyanlända. Det är ett misslyckande för kommunen, säger Mark Collins (SD) till P4 Västernorrland. 

Hans förslag för att öka inflyttningen till kommunen är att bygga dels en moské, dels ett muslimskt kulturcentrum i Höga kusten, vilket allehanda.se var först att berätta

– Det skulle vara att de kan hjälpa till att ta emot nyanlända, nätverka, dela erfarenhet kring integrering. Det är ett snabbrecept att få in folk till samhället här i Kramfors, säger han. 

Vad har du fått för reaktioner på ditt förslag? 

– Jag hade ett samtal från en lokal partikamrat. Han var inte nöjd, men jag väljer att gå vidare med det här. Det ska diskuteras i kommunfullmäktige, säger han. 

Kommunfullmäktige kommer ta ställning till förslaget på sitt sammanträde i april. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista