VÄDERVARNING

Länsstyrelsen uppmanar folk att inte ge sig ut i trafiken

1:48 min

Under söndageftermiddag väntas stora snömängder dra in över Västernorrlands län. Länsstyrelsen uppmanar allmänheten att inte bege sig ut i trafiken.

– Det vi ser som högst troligast är att det blir problem på vägarna. Även om trafikverket är ute och röjer så kommer det samlas en del snö på vägarna. Sen kan det möjligen bli en del strömavbrott framförallt ute på landsbygden, säger Torbjörn Westman, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen Västernorrland. 

Allmänheteten uppmanas att följa trafikläget via Trafikverkets hemsida och via Sveriges Radio P4:s trafikinformation. 

– När det gäller elavbrott kan man också förbereda sig så att man ser till att man kan ordna värme och ha vatten förberett. Man ska vara uppmärksam och vara beredd att det kan uppstå problem men orolig tycker jag inte man behöver vara, säger Torbjörn Westman.

Enligt SMHI väntas uppemot 20-30 cm snö i östra delarna av länet och i västra mellan 15-20 cm.
Det kommer även att bli tidvis frisk ostlig vind, vid kusten tidvis hård vind. 

Länsstyrelsen uppmanar även tåg-, buss- eller flygresenärer att ha kontakt med det resebolag de reser med för att få senaste information om eventuella förseningar eller inställda turer. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista