Andersson tvåa i Falun – ”bara” 18 sekunder efter Johaug

Ebba Andersson från Sollefteå tappade till första mellantiden, men gick sen i stort sett jämnt med den norska skidgiganten.

I ett snöigt Falun avgjordes damernas 10 kilometer i fristil, och som vanligt var det Therese Johaug som gick ut hårdast och sen bara ökade.

Bakom gjorde Ebba Andersson ett fint lopp, och mellan mellantid 6.7 kilometer och 8 kilometer lyckades hon till och med ta in någon sekund på Johaug. I mål var Andersson 18.5 sekunder efter Johaug, något som imponerade på Radiosportens gästexpert Lasse Jonsson.

– Det är jättebra åkt av Ebba. Vi vet att det var tiotalet sekunder redan vid första mellantiden, men sen har Ebba gått i samma tempo som Therese idag, säger han.

Jessica Diggins, USA, tog hand om tredjeplatsen.

Där bakom gjorde Maja Dahlqvist sitt bästa distanslopp i karriären när hon slutade nia. Charlotte Kalla hade en sämre dag i de snötunga spåren och hamnade utanför topp tio.

Artikeln uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista