ARBETSFÖRMEDLINGEN

Arbetssökande kritisk till nedläggning i Ånge

1:11 min

19-årige Liam Kjerp, arbetssökande i Ånge, är kritisk till Arbetsförmedlingens planer på att lägga ner kontoret på orten.

För många boende i Ånge blir det omkring tio mil till närmsta arbetsförmedlingskontor om myndigheten genomför sina nedläggningsplaner. Liam Kjerp som är arbetssökande i Ånge menar att de som drabbas är personer som kan ha särskilt svårt att förflytta sig långt.

– Det är så många unga som blir arbetslösa och måste ha ett ställe att ta sig till, varför ska man stänga ner då? säger han.

Arbetsförmedlingen menar att nedläggningarna även är en del av förändrade arbetssätt med fler digitala verktyg och utökad kundtjänst på distans. Men Liam Kjerp tror inte det kan ersätta personliga möten.

– När man träffar en individ framför ögonen så tror jag att man får en helt annan berättelse än om man pratar via mejl eller telefon. Det är väldigt viktigt att man har personliga träffar, säger Liam Kjerp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista