Springhjälpen

Nyhetskonsument Jens Nilsson ordnar maskeradmaraton

1:40 min

Vid Springhjälpen den 30 maj bjuder P4 Västernorrlands nyhetskonsument Jens Nilsson in till maskeradmaraton - och utmanar fler att ordna evenemang till insamlingen.

– För att göra det lite roligare tänkte jag att man kan vara utklädd när man springer. Tanken är att vi träffas på torget och man springer utklädd, fast jag tänker att man kan gå också, runt vattnet i Härnösands centrum. Så det är för alla, säger skådespelaren Jens Nilsson, känd som nyhetskonsument för P4 Västernorrlands lyssnare.

Jens själv kommer springa i en rosa och luden Rosa Pantern-dräkt och P4 Västernorrlands Niklas Axelsson är ett glittrigt hjärta med sombrero. Inte helt springvänliga kostymer, men loppet är heller inte ett maraton i egentlig mening.

Springhjälpen är ett samarrangemang mellan Radiohjälpen, SVT och Sveriges Radio P4 som äger rum den 30 maj.  Syftet är att bidra till folkhälsa samtidigt som man samlar in pengar för att lindra den akuta hungern i världen.

P4 Västernorrland är en av tolv lokala P4-kanaler som deltar och vi kommer under dagen uppmärksamma olika lokala initiativ i insamlingen. Vem som helst kan starta en digital bössa och arrangera något på temat rörelse för att få människor att bidra på ett eller annat sätt.