Springhjälpen

Äventyraren Fredrika Ek cyklar för Springhjälpen

1:57 min

Hon cyklade jorden runt på 1042 dagar nu skall hon cykla från norr till söder i Västernorrland under en dag för att stödja Springhjälpen.

Det blev drygt 51 000 kilometer under 1042 dagar då cyklisten och äventyraren Fredrika Ek från Sundsvall tog en tur runt jorden. Nu handlar det som ca 250 kilometer men på bara en dag.

– Jag gjorde en distansbaserad cykelinsamling runt jorden, nu blir det en mikroversion. Min plan är att starta i Husum, Örnsköldsvik och gå i mål i Skatan, Sundsvall, det är en ganska lång cykeltur att göra på en dag.

– Jag hoppas att så många som möjligt som gillar att cykla och är i närheten vill haka på, en stund, några kilometer eller bara vid en fika paus.

Det är sånt här vi skall göra. Ha en fantastisk dag utomhus och röra på sig för något som är på riktigt som behövs.

Springhjälpen är ett samarrangemang mellan Radiohjälpen, SVT och Sveriges Radio P4 som äger rum den 30 maj.  Syftet är att bidra till folkhälsa samtidigt som man samlar in pengar för att lindra den akuta hungern i världen.

P4 Västernorrland är en av tolv lokala P4-kanaler som deltar och vi kommer under dagen uppmärksamma olika lokala initiativ i insamlingen. Vem som helst kan starta en digital bössa och arrangera något på temat rörelse för att få människor att bidra på ett eller annat sätt.

De insamlingar i Västernorrland som kommit till redaktionens kännedom

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista