ÅTAL

Taxibolagets advokat: Förutsätter en friande dom

2:03 min

Tre personer åtalas efter att en äldre kvinna dog i samband med en sjukresa under det kraftiga snöfallet i februari förra året. Taxibolagets platschefs advokat Erik Hansson delar inte åklagaren bedömning.

Taxichauffören, platschefen och ordförande för taxibolaget åtalas nu för framkallande av fara för annan. En bedömning som platschefens advokat Erik Hansson inte håller med om.

– Vi förstod att det fanns en risk att åtal skulle väckas och jag är besviken att åklagaren inte delat min bedömning. Min klient förnekar brott och förutsätter en friande dom, säger han.

Varför ska det bli en friande dom? 

– Det finns flera led som gör att det ska bli så. Att man inte har gjort någonting ska inte ligga till grund för framkallande av fara för annan. Den utredning som har gjorts visar att det inte skett något handlande eller underlåtenhet som skapat fara för annan, säger advokat Erik Hansson.

Kvinnan i 75-årsåldern släpptes av cirka 40 meter från sin ytterdörr, utan att chauffören försäkrade sig om att kvinnan tog sig in i sin bostad. Blåsten hade bildat drivor av snö och det var oskottat på platsen där hon släpptes av och fram till bostaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista