Seniorveckan

Seniorveckan viktig för pensionärerna

1:36 min

Seniorveckan i Örnsköldsvik går mot sitt slut. Bland annat har frågor om vad som är viktigt för just äldre tagits upp.

Seniorveckan i Örnsköldsvik är ett återkommande arrangemang och ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun och lokala pensionärsorganisationer.

Enligt Anna-Greta Strandlund, ordförande i PRO Järved-Bonäset, är det en viktig vecka och menar att det arrangeras för få saker för äldre personer.

– Det är inte mycket som är specifikt för den här äldre gruppen.

Anna-Greta Strandlund säger att pensionärsorganisationerna är viktiga, speciellt för de som är ensamma, men också att det finns flera aktiviteter för den som vill.

- Det finns möjligheter att vara med på möten, studiecirklar och resor, men det handlar ju också att ta sig ut, hemma vid köksbordet händer det inget.

Sista dagen var det modevisning på programmet, en ständigt återkommande punkt.

– Mycket av de kläder som visas i tidningar och kataloger riktas mot yngre, och det ser inte likadant ut, om en ung, smal modell visar kläder, som om jag som är 75 år och har storlek 50 visar dem. Vi vill ju också vara snyggt klädda, säger Anna-Greta Strandlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista