Ekonomi

Kommunanställda i Sundsvall uppmanas vara försiktiga med pengar

1:45 min

Efter att Sundsvalls kommun beräknas landa på 140 miljoner sämre än budget går nu kommunledningen ut med en uppmaning till alla anställda att noga tänka igenom alla ekonomiska beslut som tas framöver.

Det har gått ut ett meddelande till alla kommunanställda i Sundsvalls kommun om att hålla i pengarna under 2019.

Meddelandet är från kommunledningen med anledning att resultatet för 2019 beräknas landa på 140 miljoner sämre än budget och nu gör man alla åtgärder man kan för att förbättra ekonomin efter ett beslut i kommunstyrelsen.

– Vi är många som köper saker i Sundsvalls kommun som får en konsekvens på vår ekonomi och då behöver alla som tar besluten få reda på vad som gäller i kommunen och hur det påverkar resultatet för 2019, säger Åsa Bellander kommunchef för Sundsvalls kommun.

Det här är inget köpstopp enligt kommunchefen men en påminnelse om att vara restriktiv med pengarna.

– Som exempel kan man ha videomöten i stället för att resa eller välja bort en konferens som inte är nödvändig för vår verksamhet här och nu, säger Åsa Bellander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista