Inbrott

Exklusiv whisky stulen på Systembolaget i Kramfors

1:52 min

Systembolagets butik i Kramfors drabbades av inbrott under natten mot måndag. Två personer har stulit minst sex flaskor whisky för över 100 000 kronor.

Enligt polisen har gärningspersonerna tagit sig in via en bakdörr och stulit minst sex flaskor whisky till ett värde över 100 000 kronor.

Två maskerade män syns på övervakningsfilm inne i butiken.

– Det är dyra whiskyflaskor som ligger på mellan 20 000 och 30 000 kronor styck, konstaterar förundersökningsledare Erik Bylund vid polisen i Kramfors.

Alla flaskorna kom från samma beställning.

Inbrottet var över på mindre än två minuter.

– De måste haft vetskap om lokalerna och var de här flaskorna förvarades. Man har inte behövt leta efter grejerna direkt, säger Erik Bylund.

De här flaskorna ingår inte i det vanliga sortimentet, utan alla var beställda till just den här butiken.

– Alla sex flaskor kommer från samma beställning som man gjort på systembolagets hemsida. Gör man det får man ju ett sms när flaskorna finns att hämta, så det kan ju vara så att det är de själva som beställt dem, säger förundersökningsledare Erik Bylund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista