Sjukvård

Inga besked idag om vårdutbudet i Sollefteå

2:06 min

För första gången  någonsin öppnade regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd sina dörrar för allmänheten för att berätta om utredningen om viss akutkirurgi och cystostatikabehandling i Sollefteå. Men efteråt var besökarna inte klokare än innan.

Specialistvården utreder just nu om man ska starta viss akutkirurgi i Sollefteå och även cytostatikabehandling. När Hälso- och sjukvårdsnämnden idag fick ta emot en delrapport från utredningen så fick även allmänheten komma in och lyssna i 40 minuter. Det fanns även tid för frågor i tio minuter.

Några förslag eller inriktningar presenterades inte idag utan hittills har utredarna bara kartlagt hur det ser ut med vården idag. Ungefär 20 personer kom och lyssnade, de flesta tillresta Sollefteåbor, och efteråt var de inte särskilt nöjda:

– Det kom ju inga besked, vi vet inte mer än vad vi gjorde innan. Vi hade kanske hoppats att det skulle komma nåt matnyttigt säger Nils-Gunnar Molin från föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus.

– Vi har fått reda på en del, men nog hade jag hoppats på mer, säger Barbro Mikaelsson.

Nämndens ordförande Lena Asplund (M) håller med om att det inte kom något nytt vad gäller förslag men hon tycker ändå att det är viktigt att ge insyn i utredningen och hon lovar att utredningen ska fortsätta hela sommaren.

En rapport med förslag ska finnas färdig i augusti men när beslut kan fattas om eventuella utbudsförändringar är fortfarande oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista