Brottsutredning

Stor polisinsats mellan Gnarp och Sundsvall

0:52 min

Natten mot måndag greps en misstänkt rånare efter en större polisinsats i närheten av Armsjön söder om Sundsvall.

Det var vid 23.30-tiden som en bilägare larmade polisen efter att ha rånats på sin bil längs E4 i höjd med Årskogen, strax söder om länsgränsen mellan Västernorrland och Gävleborg.

Polisen gick då också ut med en varning till andra bilister via trafikradion eftersom man även hade uppgifter om att mannen var beväpnad.

– Eftersom vi misstänker att personen är farlig vill vi inte att någon från allmänheten ska plocka upp den här personen, sa David Levy på polisens regionledningscentral under natten till måndag.

Lite senare kom samtal från området Västbo om att en okänd person försökte ta sig in i bostäder, så polisen lade stora resurser på att söka i närområdet.

Greps på en skogsväg

Drygt två timmar efter larmet greps en man i 25-års åldern längs en enslig skogsväg. Han är nu misstänkt för grovt rån. Ärendet kommer att utredas vidare av polisen i Gävleborgs län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista